Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Berrin Karakaş
Cool Kulis
''Adım İlhan İrem, ben yenilmem!''

Göster

İlhan İrem’imiz yeni bir albüm için stüdyoda sonunda. Uzun zaman sonra suretini gazetede görünce pek şaşırdım. O eski İlhan İrem gitmiş, yepyeni bir İlhan İrem gelmiş. Hafif sarışın, yakışıklı bir adam. “Eskiden çirkindi” demiyorum, lakin ‘yıkılmış Elvis’ vs. gibi durumları pek fazla sever insanlarımız. İlhan İrem ortalıkta görünmeyince; “Elvis sendromu oldu, şişmanladı, bunalımda vs.” gibi efsaneler türetmişlerdi ki; İrem tastamam, gayet düzgün görünüşüyle yeniden stüdyoya girdi. Pek sevinçli, beklemedeyiz. Kendisine sevgimiz sonsuz. Yalnız ben bir ara, “Sazlıklardan havalanan bir ördek gibi sesin” gibi bir sözü duyunca, “Bir insan nasıl sevgiliye, ‘sesin ördek gibi’ der diye düşünmüştüm bir parça. İlhan İrem hususunda beni tek üzen bu olmuştu. Kısaca, geri dönüşüne çok sevindim. Hoş gelmiş.

 

“Oya, N’aaptın Bora’ya?” ya da

“Bora, N’aaptın Oya’ya?”

 

Bir zamanların güzel ikilisi Oya-Bora da, uzun zaman sonra yeniden albüm yapmaya hazırlanan ünlüler arasında. İki hafta önce Vatan gazetesinde gördüm fotoğraflarını. Bora kardeşimiz şişmanlamış, saçları dökmüş, bir parça yaşı gösterir olmuş; ama Oya’ya neler olmuş çözemedim. O eski zamanlarda olduğundan çok çok daha genç görünüyordu. Gözler ışıl ışıl, yüz desen bir minik hobit kadar sevimli. 18 yaşındaymış gibi. Güzel çift bu ikisi.

 

Dıp tıs dıp tıs zamanı

 

Şu, “bir şey yapayım akılları alayım” cin fikirli kızları deli ediyor beni. Bir örnek olarak pop dünyasında emin adımlarla ilerlemeye ayarlanmış Nida kızımızın sunumunu vereyim. Şöyle: “Dikkat Nida geliyor. Şimdi 'DIPTIS DIPTIS'  zamanı. İzmir’de Grafik Bölümü'nde okurken şarkı söylemeyi hayal eden Nida, sahne ışıkları ile 15 yaşındayken tanıştı. (Geç...) Nida'nın yalnızca şarkı söylediğini zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Nida söz yazıyor, beste yapıyor. (Şaşırmadık...) 'DIPTIS DIPTIS' isimli albümündeki tüm şarkılar Nida'ya ait. Bu albümün üzerinde 1.5 yıldır çalışan Nida, (ne uzun bir zaman) kararlı ve azimli. İddialı olan Nida, çizdiği hedefinde emin ve kararlı adımlarla ilerliyor.

 

Nida'nın albümünde duygusal şarkılar da yok değil. 'Bir de aşkı benden dinleyin' diyen Nida, aynı zamanda dans da ettiriyor. 10 parmağında 10 marifet olan Nida, dans da edecek, kıvrak vücudu ile herkesi büyüleyecek. (Bak sen...) Hareketli ve kıpır kıpır olan Nida, oyunculuk konusunda da iddialı. (Olmasa şaşardık...) 26 yaşındaki güzel, adından 'Dişi Tarkan' olarak söz ettiriyor.

 

Nida, 'Dişi Tarkan' lakabının kendine yakıştırması için de, ‘Benim yeteneğim ortada. Tarkan da çok yetenekli. Ama her zaman Tarkan'ı da eleştirdiler. Beni de eleştirecekler, biliyorum. Ama meyve veren ağaç her zaman taşlanır’ diyor.” (Bak bak kurnaza. Yer mi Anadolu çocuğu.)

16.02.06

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.