Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Basit birkaç soru

Bir Kürt’ün, içinde taşıdığı kırgınlığı hiç fark ettiniz mi? Yoksa etrafınızda pek Kürt yok mu?

 

Nasıl olsa Kürt değilsiniz diye size anlatılan fıkralar gerçekten komik mi? Yoksa anlatanlara başka bir haz mı veriyorlar?

 

“Kentlerde suç işleyenlerin yüzde 90’ı Kürt. Buna neden dikkat çekmiyorsunuz?” diye soran okur mektuplarını yayımlamıyoruz. Ama siz bu sözleri sıklıkla duyuyorsunuz, değil mi?  

 

Güneydoğu’nun kalkınma çabalarını 40-50 yıl önce başlatmalıydık. Acaba neden yapmadık?

 

Yıllardır, Kürt meselesiyle ilgili yanlış üstüne yanlış yapmışız. Adamların inancı kalmamış.

İş bizden çıkmış. Irak Savaşı sonrası dönemde, bu sorunu, Amerikan dış siyaseti ekseninde düşünmekten başka şansımız kalmadı.

 

Kaderimizi yine onlar çizecek

 

Turgut Özal’ın konfederasyondan bahsetmesi, Abdullah Öcalan’ın öldürülmemesi, hapishaneden dışarıyla irtibatını sürdürebilmesi, devletin derin isimlerinden Mehmet Ağar’ın değişimi, Kenan Evren’in eyalet sistemi önerisi, bu durumun en tepelerde bile benimsendiğini gösteriyor belki de.

 

Süreç karmaşık.

 

Avrupa Birliği projesini gömeceği yönünde işaretler veren AKP, sınır ötesi operasyona hazırlanıyor.

 

90’lı yıllara dönüş başladı.

 

Allah sonumuzu hayretsin...

18.10.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.