Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Can Barslan ve Atilla Atalay sunar: ''Avrupa'nın Yolları Taştan''
''Bayrak inmez, mangal sönmez''

9 Haziran'da Star TV'de ilk bölümü yayımlanan ''Avrupa'nın Yolları Taştan'' dizisi, AB denetçileri karşısında türlü numaralar çeviren ve kendilerini Türk milletinin yılmaz neferi sayan Çekirdek ailesinin yaşamından komik kesitler sunuyor.

İkisi de Türkiye'nin en komik adamları arasında. Can Barslan'ın 'Hain Evlat Ökkeş'ini, Atilla Atalay'ın 'Sıdıka'sını herhalde bilmeyen yoktur. Bu iki komik adam, bir araya geldi ve ''Avrupa'nın Yolları Taştan'' adlı bir dizi senaryosu yazdılar. Star TV'de yayımlanan dizinin ana fikri şöyle: Avrupa Birliği denetleme sürecinde, Türk halkının AB'ye hazır olup olmadığı da izlenecektir. Bunun için standart bir Türk ailesinin içine denetçi gönderilecektir. Alman denetçi Adelhayt Hildegart, Suzan ve Sabri Çekirdek ailesinin evine konuk olur. Denetçi, aileye ilk dahil olduğunda biraz tepeden bakan, 'öğreten adam' tavırlarındayken, zamanla Türkleşecek ve komik olaylar da peşi sıra gelecektir.

Göster
Hal böyle olunca, biz de bu iki komik adamı karşımıza alıp, ''Türkler Uzayda'' tadında "Türkler Avrupa"da'yı, diziyi ve herkesin deli gibi merak edip, kendi aralarında tartıştığı, "Bu adamlar bizi alacak mı abi?" yi konuştuk. Zaman zaman çok ciddiydik, zaman zaman kahkahalarla güldük.

---
Arzu ERDOĞAN
Fotoğraf: Çağrı KILIÇÇI

20.06.05

...

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.