Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Bu gülümsemeyi özleyeceğiz
Siyasetin UTANGAÇ jokeri

Soyadı 'İnönü' olmasaydı aynı saygıyı görür, sosyal demokrasinin 'utangaç joker'i olabilir miydi? Türkiye gibi 'lider karizması'na sığınan siyaset anlayışının anti-tezi Erdal İnönü, bu iki soru için de 'evet' denilmesi gereken kişiydi. Ancak, İsmet İnönü'nün oğlu olmasa, o makam için akıllardan bile geçmezdi

Erdal İnönü
Erdal İnönü

İsmet İnönü ve Bülent Ecevit gibi iki karizmatik liderin ardından bakakalan ve fena halde çuvallayan sosyal demokratlar için çözüm, çelişkili bir biçimde hanedanlıktan geçmişti. 12 Eylül darbesi sonrası, Ecevit’in CHP kökenlilere soğuk davranması sonucu, yeni lider arayışı, Erdal İnönü ile son bulmuştu.

Babasının siyasi mirasçısı olarak görülmüş ve sosyal demokrasinin lideri olmuştu. Fakat babasıyla özdeşleştirilme çabalarına her defasında direndi. O munis ve muzip siyasetçinin en çok kızdığı soru, “Babanız olsa ne yapardı?” idi. Kıvrak zekâsıyla, “Öyleyse gidin babamı bulun” diye yanıt verirdi.

...

Devamı Tempo'da

Rıdvan AKAR

Fotoğraf: AA

 

(1040 – 8 Kasım 2007)

18.11.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.