Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Parkinson
Parkinson'da hayat kalitesini yükselten yöntemler

Türkiye'de yaklaşık 120 bin Parkinson hastası var. Yaşam süresi uzadıkça, daha çok yaşlılıkta ortaya çıkan, nedeni henüz bililnmeyen hastalığa yakalananların sayısı da artıyor.

Bir süredir ülkemizde de uygulanan yeni kuşak ilaçlar, beyne takılan piller ve 'elektrik akımı' tedavisiyle hastaların yaşam kalitesi yükseltiliyor.

Alzheimer'dan (bunama) sonra hücre kaybıyla seyreden ve en sık rastlanan beyin hastalığı olan Parkinson, ilk tarif edildiği 19. yüzyılın başlarından beri 'hareketin hastalığı' olarak kabul ediliyor. Çünkü Parkinson hastalığının en tipik belirtileri ellerde-ayaklarda titreme, yavaş yürüme, hareket güçlüğü, kaslarda sertlik ve denge bozukluğu.

....

Devamı Bu Hafta Tempo'da

Bade GÜRLEYEN

(1004 – 1 Mart 2007)

05.03.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.