Tempo Online

 
SON DAKİKA
Küresel Isınma : Avrupa Uzay Ajansı, buzulların kapladığı alanın uydudan ölçümlerin başladığı 1978'den sonraki en alt seviyesine indiğini ve Avrupa'dan Büyük Okyanus'a kutup üzerinden kestirme deniz yolunun açıldığını duyurdu   Irak : Irak'taki radikal Şii lideri Mukteda Sadr'a bağlı siyasi hareket, Şii koalisyon hükümetinden çekilme kararı aldı   Turizm : Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısının 6 milyona yaklaştığı bildirildi   Afganistan : İngiltere, Taliban'ın Afganistan'daki İngiliz askerlerine saldırılarda Çin yapımı silahlar kullandığını bildirerek, Çin'e şikayette bulundu   Secret : Rhonda Byrne'ın yazdığı ve dünyada çok satanlar arasında ilk sıralarda yer alan ''Secret (Sır)'' adlı kitap, Türkiye'de de 4 aydır okurların en çok tercih ettiği eser oldu  
Ahkâm
Kerem Özdemir

Yakıt hücresi starlık yolunda

Göster

Hidrojen yakıt hücrelerinin adam olacağına ve ulaştırma araçlarında kullanıma alanı bulacağına hiç bu kadar inanmamıştım. Bu tarihi lafı bana söyleten, nisan başında General Motors'un ilk yakıt hücreli kamyonun anahtarlarını test için ABD ordusuna teslim etmesi oldu. Gelecek yılın temmuz ayına kadar farklı iklim ve arazi koşullarında denenecek olan kamyon, hidrojen yakıtı dolu depoyla 125 kara mili yol gidebiliyor. Şu anda yakıt istasyonu ağı kurmanın zorluğu başta olmak üzere ticari kullanımının önündeki engeller bulunan aracın cephe gerisinde askeri kullanımına geçilmesi bu makus kaderi değiştirebilir. ABD Başkanı George W.Bush'un hidrojeni bir enerji kaynağı olarak kullanmaya yönelik araştırma projesine aktardığı kaynak kadar bugün kullandığımız birçok ürünün askeri teknoloji menşeli olması, bu yorumu yaratıyor. Bush'un 2003'ten itibaren geçerli beş yıllık araştırma bütçesi 1.7 milyar dolar. Bugün yaygın kullanılan havayolu ulaşımı, askerlerin uzaktaki savaş alanlarına gönderilmesinde uçağın kullanılması fikrinden doğmuş. Radyo yayınlarının macerası da askeri haberleşme kökenli. Bütün bu koşullar "A Star is Born" dediriyor.

Polise de bilgisayar kampanyası

Türkiye'nin bilgisayarlaşmasında hayal gibi görünen adımlar, kamu görevlilerini hedefleyen kampanyalarla atılıyor. Öğretmenlerin bilgisayar sahibi yapılması için başlatılan kampanyanın ardından Poltek, Polis Bakım Yardım Sandığı (Polsan) üyelerine yönelik bilgisayar kampanyası başlattı. İnfronic ve Poltek işbirliği ile oluşturulan kampanyada, polislere 24 ay vade ile Dell bilgisayarlar sunuluyor. 119 YTL taksitle satılan dizüstü bilgisayarın yanı sıra 64 ve 85 YTL taksitle masaüstü bilgisayar sahibi de olunabiliyor. İnfronic Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, genelde düşük ücret alan kamu çalışanlarına yönelik yeni kampanyalar hedeflediklerini belirterek "İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullar gereği artık daha uzun vadeli kampanyalar yapabiliyoruz. Bu da taksit rakamlarını aşağıya çekmemizi sağlıyor" diyor. Poltek Teknoloji ve Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çankaya ise "Türk Polis Teşkilatı, aileleri ile birlikte yaklaşık 700 bin kişilik geniş bir grup. Evinde bilgisayar bulunan polis sayımızı bu kampanyalar ile artırmak istiyoruz" şeklinde konuşuyor.

26.04.05



[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.