Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Müşküle Köyü

İznik'in Müşküle Köyü ve köylülerini, muhtarı protesto etmek için köyün delilerini 'aza' seçince tanıdık. Oysa Devlet, bu köyü yakından tanıyordu. Yöredeki Alevi köyleri dışında, zamanında TİP'e oy veren tek köy Müşküle'ydi. Sola ve solculara her zaman yakın duran köy, 12 Eylül'de 'hapislere sayısız adam' verdi.

Muhtar Emin Tektaş
Muhtar Emin Tektaş

12 Eylül’den intikamını Anayasa referandumuna ‘hayır’ oyu vererek aldı. Devlet de köyü cezalandırmaktan kaçınmadı. “Müşküle’de şimdi neler oluyor?” diye bir baktık. Köylüler ve muhtarla röportaj yaptık

Ahaliyi selamlayıp adım attığımız köy meydanındaki kahvede, beklentimizin aksine pek de sıcak karşılanmadık. Köylülerle muhabbete başlamazı sağlayan ise mesleğimiz oldu. Ancak muhabbet için şartları vardı: “Deli azaları sormayın.” Her ne kadar bu şartla bizimle ilgilendilerse de, ilerleyen süre içerisinde söz dönüp dolaşıp elbette ‘deli azalar’a geldi.

...

Devamı Bu Hafta Tempo'da

Arzu ERDOĞAN

Fotoğraf: Ergun CANDEMİR

 

(998 – 18 Ocak 2007)

22.01.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.