Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Aşçı'nın çok az zamanı kaldı

Doktorlar ölüm orucu eyleminin şu günlerde bitmesi halinde, Behiç Aşçı'nın hayata dönebileceği konusunda hemfikir. Ancak böyle giderse, Aşçı için yapılacak fazla bir şey kalmayacak

Behiç Aşçı
Behiç Aşçı

18 Ocak 2007, Avukat Behiç Aşçı’nın ölüm orucu eyleminin 289. günü. 14-15 Ocak tarihlerinde iki ayrı ekip halinde, bir grup doktor tarafından muayene edilen Aşçı'nın sağlık durumu, önümüzdeki hafta açıklanacak raporla netlik kazanacak.

 

Rapor öncesi Tempo’ya görüşlerini açıklayan muayene heyetinden nörolog Hakan Gürvit ve kardiyolog Taner Gören'e göre Aşçı, halen geri dönülebilir sınırlar içinde yaşama mücadelesi veriyor. Ancak ölüm orucu sürdüğü takdirde, çok yakın bir zamanda geri dönülebilir sınır aşılmış olacak. Gürvit yaptığı açıklamada, “Henüz nörolojik olarak geri dönüşsüz noktada değiliz” derken, Aşçı'nın durumunu şöyle özetliyor: “Aşçı’nın vücut direnci geri dönüşsüz noktayı belirleyecek. Şu birkaç gün içinde eylemini sonlandırırsa, en azından nörolojik açıdan düzelme ihtimali oldukça yüksek görünüyor.” Kardiyolog Taner Gören'in Aşçı hakkındaki yorumu ise şöyle: “Kalp, enerji açığı nedeniyle zor durumda. Eğer ölüm orucu yakın zamanda sonlanırsa, kalp kendini zaman içinde toparlar sanıyorum; ama şu noktadan itibaren, bazı geri dönüşümsüz arazların olduğu sınırı çoktan geçmiş durumda olduğunu sanıyorum. Bu gidişle de çok fazla zamanı kalmadı diye düşünüyorum.”

...

Devamı Bu Hafta Tempo'da

Enis TAYMAN

 

(998 – 18 Ocak 2007)

22.01.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.