Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Komik Kız
Bu kız susmuyor!

Funda Hay 10 aylıkken konuşmaya başlamış. O gün bu gündür çenesi kapanmak bilmiyor. Tek hayali stand-up dünyasında adını duyurmak ve kadınların da güldürebileceğini ispatlamak. Erkek egemen stand-up dünyasının yeni 'kız kardeşi' sahadaki yerini aldı bile

Funda Hay
Funda Hay

Çocukluğundan beri ağlarken gülebilen, gülerken ağlayabilen bir insan Funda Hay. Aslında soyadı Hayırlıoğlu ama sahnede Hay soyadını kullanmayı tercih ediyor. Onun en büyük hedefi, bütün stand-up’çıların erkek olmadığını, kadınların da güldürebildiğini kanıtlamak. “Ben bir Cem Yılmaz, Engin Günaydın hakkında yorum yapmam çünkü hiç biri yetenekli gördüğü bir kadını alıp yetiştirmedi” diyor. Bu yüzden, eğitim gördüğü hocası Tarkan Bulut’a çok şey borçlu olduğunu anlatıyor.

Funda Hay’a koçluk yapan Tarkan Bulut, Almanya kökenli ve 12 yıldır sahne dünyasında. 12 yılın büyük bölümünü yurtdışında sahne alarak geçirmiş.Gösterilerinde kızları ele alan Hay, “Stand-up yapmak ayna görevi görmektir. Biz kızlar da aynaya bakmayı çok seviyoruz. Doğru mesleği yaptığıma inanıyorum” diyor. Taksim Old Comedy City Club’da cumartesi geceleri sahne alan Hay, 1982 doğumlu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu.

...

Devamı Tempo'da

Eda İMİK

Fotoğraf: Ergun CANDEMİR

 

(1035 – 4 Ekim 2007)

12.10.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.