Tempo Online
Toplum Politika Ekonomi Dünya Sağlık Kültür Yaşam Spor Astroloji
KÖŞE YAZARLARI
Kim 'MÜSLÜMAN' olmak ister?

İslami âlem, özellikle 7 - 10 yaş arası çocuklar için, birtakım 'dini bütün' oyunlar hazırlamış. 'Monopoly' tarzı bu oyunlarda, sorulan soruları doğru bilen çocuklar, büyük hedeflere doğru ağır ağır ilerliyor. En büyük hedef tabii ki cennete ulaşmak. Ancak cennete giden yol oldukça çetrefilli


Döndürgeçi döndür, cennetin kapılarını arala. Dini ve ahlaki sorulara doğru cevap ver, Sırat Köprüsü’nü yarıla. Amerikalılar mı canını sıktı, Arap birlikleri emrinde, dert etme! Kur’an’ı biliyor, ilahiler söylüyor, namazını kılıyor, ibadetini tastamam yapıyorsan artık melekler kadar saf ve temizsin. Tüm bu ilahi durum, piyasada satılan İslami oyunların mantığı olup, amaç, özellikle çocukları, dinen ve ahlaken kuvvetlendirmek.

 


Yalnız öyle şeyler var ki oyunlarda, artık çocuk kuvvetlenir mi, Takva filmindeki gibi delirip gider mi bilemeyeceğiz. Sırat Köprüsü’nden geçemezse mesela, vay çocuğun haline. Yalan söylediyse bitti. Annesini babasını üzdüyse, cehennem yolları gözüktü işte.  Bu ‘ilahi’ oyunları derleyip toparlayalım, mevcut ‘hazin’ duruma bir göz atalım istedik hep birlikte.

...

Devamı Tempo'da

Eda İMİK

Fotoğraf: Selçuk ŞAMİLOĞLU

 

(1040 – 8 Kasım 2007)

18.11.07

[ BİZE ULAŞIN | İŞ FIRSATLARI | KÜNYE ]
© Bu site, Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. tarafından T.C. yasalarına uygun olarak yayınlanmaktadır.
Sitenin isim ve yayın hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Sitede yayınlanan yazı, fotoğraf, harita, illüstrasyon ve konuların her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.